Secretarul-general NATO, Jaap de Hoop Scheffer, l-a avertizat pe presedintele rus, Vladimir Putin, ca Summitul Aliantiei de la Bucuresti din 2-4 aprilie nu trebuie marcat de o alta etalare a "retoricii ineficiente" indreptata impotriva Occidentului, relateaza Mediafax.

Cu cateva zile inaintea Summitului de la Bucuresti, tensiunile dintre NATO si Rusia s-au acutizat din cauza insistentei Statelor Unite ca Ucraina si Georgia sa se alature Planului de Actiune pentru Aderare. Secretarul-general al Aliantei a declarat ca asteapta cu nerabdare sa asiste la discutii sincere intre Putin si liderii Aliantei in cadrul Consiliului Rusia-NATO, dar spera ca acestea sa fie, de asemenea, constructive.

Fara amenintari

"Volumul muzicii pe care o vom asculta saptamana viitoare va depinde in mare masura de tonul pe care presedintele rus il va utiliza in discutiile din cadrul Consiliului Rusia-NATO", a declarat el pentru publicatia britanica. "Nu stiu care va fi tonul", a adaugat el. El si-a exprimat insa speranta ca Putin nu va profita de prezenta la Bucuresti pentru a lansa alte amenintari la adresa Occidentului. "Haideti sa incercam sa evitam retorica ineficienta precum <<vom indrepta rachetele spre statele A, B, C>>. Aceasta nu ajuta, dar imi aduce aminte de vremea cand eram tanar si exista un Zid al Berlinului si o Cortina de Fier (...) Deci haideti sa ne abtinem de la retorica", a recomandat el liderului de la Kremlin.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.