Politia din statul indian Tamil Nadu a facut o descoperire macabra: zeci de parinti isi ingroapa copiii de vii in semn de multumire fata de zeii care le-au ascultat rugaciunile. Desi este interzis prin lege, ritualul vechi de secole este practicat pe scara larga in zona. in urma cu trei ani, un oficial al guvernului local a fost acuzat de fapte similare, afirma agentia Reuters.

Ritualul "schimbarii gropilor" presupune ingroparea de viu a primului copil nascut intr-o familie. in prealabil, copiii care de multe ori nu au implinit un an sunt drogati, iar apoi micutii sunt ingropati. Preotii rostesc, apoi, o scurta rugaciune langa groapa, iar dupa aproximativ doua minute, victima e dezgropata. Ritualul care se desfasoara fara nici un fel de supraveghere medicala se organizeaza in semn de multumire fata de zei ca au permis nasterea unui copil. Dupa ce sunt dezgropati, copiii sunt intinsi in temple, in fata statuilor zeilor si se rostesc din nou rugaciuni, afirma sursa citata. Ceremoniile se tin o data la doi ani.

Desi acest ritual bizar este interzis prin lege, politia continua sa descopere temple in curtile carora parintii continua sa-si ingroape primul copil nascut. Ultimul raid al politiei din statul Tamil Nadu, desfasurat la inceputul acestei saptamani, a dus la arestarea a 80 de persoane acuzate de practicarea acestui ritual. Obiceiul este foarte raspandit, in special in sudul acestui stat. in urma cu trei ani, presa locala si nationala a relatat pe larg despre arestarea unui reprezentant al guvernului local care facea parte dintr-o secta care practica ritualul "schimbarii gropilor".

Dupa acest incident, obiceiul a fost interzis prin lege. Politia a inceput mai multe campanii de descurajare a acestui obicei, recurgand inclusiv la amenzi in valoare de maxim 114 dolari. Conform declaratiilor autoritatilor, campaniile de descurajare au produs rezultatele modeste.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.