Ministerul bulgar de Interne este afectat de un scandal de coruptie, existand zvonuri si despre o eventuala implicare chiar a ministrului Rumen Petkov, Bulgaria fiind sub supravegherea Comisiei Europene.

Ministrul bulgar de interne, rumen Petkov, a fost audiat ieri de o comisie parlamentara, el fiind suspectat ca ar fi incercat sa influenteze mai multe anchete care vizau capi ai lumii interlope. Scandalul de coruptie din Ministerul bulgar de Interne s-a acutizat dupa ce fostul numar doi, ex-secretarul general Illiya Iliev, a
fost arestat marti si inculpat pentru abuz de putere.

Cu o saptamana mai inainte, directorul adjunct al serviciului de lupta contra crimei organizate, Ivan Ivanov, a fost si el arestat sub aceeasi acuzatie. Potrivit transcrierilor ascultarilor telefonice publicate de presa, Ivan Ivanov a avut contacte ilegale cu oameni ai crimei organizate, divulgand informatii despre operatiunile politiei cu scopul protejarii intereselor celor implicati in economia subterana, cu pondere in Bulgaria.

Faptul ca ministrul de Interne face obiectul unor anchete in cadrul acestui scandal a determinat opozitia de dreapta sa ii ceara acestuia demisia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.