Dupa circa sapte ani de rivalitate intre Franta si Marea Britanie, vizita lui Sarkozy in Regatul Unit pare sa fie un prim pas spre o prietenie.

Intalnirea de ieri dintre presedintele francez si premierul britanic Gordon Brown poate fi cautat punctul de start al unei Antante „nu numai cordiale, dar si mai mult, amile”, relateaza AFP, citat de Gandul.

Sarkozy si Brown au semnat ieri la Londra un document de colaborare intre Franta si Marea Britanie, care prevede dezvoltarea unei noi generatii de reactoare nucleare si o utilizare mai extinsa a energiei nucleare (la acest capitol Franta fiind un lider incontestabil).

Potrivit EVZ, ministrul britanic pentru afaceri, John Hutton, spera ca acordul francoenglez va permite Marii Britanii sa devina o trambulina pentru relansarea industriei energetice nucleare la nivel global, in contextul incalzirii globale.

Gandul adauaga ca Nicolas Sarkozy si Gordon Brown au mai discutat si despre reformarea NATO in special in ceea ce priveste coordonarea dintre alianta nord-atlantica si Uniunea Europeana. De asemenea, liderul de la Elysée a indicat ca doreste ca in timpul presedintiei franceze a Uniunii Europene sa fie semnat un pact asupra imigratiei si sa fie ameliorata cooperarea (n.r. readmisia muncitorilor ilegali) cu tarile de origine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.