Prim-ministrul israelian, Ariel Sharon, a avertizat miercuri comunitatea internationala ca programul nuclear al Iranului se apropie de "punctul de la care nu mai exista intoarcere", transmite CNN. Ariel Sharon a apreciat ca Iranul mai are nevoie de cativa ani pentru a obtine arme nucleare, insa a avertizat ca exista posibilitatea ca peste cateva luni Teheranul sa depaseasca "problemele tehnice" pe care le intampina in incercarea de construire a rachetelor nucleare.

"Punctul critic depinde de abilitatea iranienilor de a rezolva anumite probleme tehnice, insa o data ce le vor rezolva vom ajunge la punctul de la care nu mai exista intoarcere", a avertizat premierul israelian. "Noi posedam dovezi ca Iranul intreprinde toate eforturile pentru a obtine arme nucleare", a insistat Ariel Sharon.

Premierul israelian a exclus posibilitatea ca aceasta tara sa lanseze un raid unilateral impotriva Iranului. Desi Ariel Sharon a asigurat ca Israelul nu va actiona singur impotriva Iranului, el a sugerat ca ar trebui formata o coalitie de state democratice care sa "pune presiune" asupra Iranului, iar aceasta coalitie ar trebui condusa de Statele Unite. "As vrea sa va spun ca nu Israelul va conduce lupta", a conchis Ariel Sharon, care a tinut sa precizeze din nou ca nu planifica un atac israelian unilateral asupra Iranului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.