O alianta de organizatii nonguvernamentale sustine ca deciziile Uniunii Europene se iau in mod netransparent.
Alianta nongu­ver­na­mentala Alter-EU, formata din peste 160 de grupari, printre care organizatii nonguvernamentale care se ocupa cu protectia mediului, asociatii comerciale si reprezentanti ai mediului academic, acuza Comisia Europeana ca se bazeaza prea mult pe lobbisti atunci cand lucreaza la legislatia Uniunii Europene. Mai mult, Alter-EU sustine ca in Executivul UE lucreaza foarte multi experti care initial au lucrat in firme de lobby.

Alter-EU, o alianta care cuprinde mai multe grupari nonguvernamentale din diferite domenii, acuza Comisia Europeana ca se lasa influentata de lobbisti in luarea deciziilor privind legislatia Uniunii Europene. Principala acuza pe care Alter-EU o aduce Comisiei Europene este faptul ca o mare parte dintre consilierii care lucreaza aici provin de la firmele de lobby, se arata intr-un raport al organizatiei, informeaza EuIObserver.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.