Presedintele rus ales Dmitri Medvedev preconizeaza ca unele persoane i-ar putea contesta autoritatea. Aceasta este prima declaratie a sa prin care recunoaste existenta unei lupte intre clanurile de la Kremlin, relateaza NewsIn.

Analistii spun ca factiunile apropiate de Vladimir Putin sunt nelinistite in ceea ce priveste sosirea lui Medvedev la presedintie si vor sa lase calea deschisa pentru o revenire a lui Putin, daca Medvedev nu se va descurca. Putin urmeaza, dupa cum a anuntat in urma cu cateva luni, sa preia postul de premier.

"In ceea ce priveste temerile legate de parteneriatul Putin-Medvedev, ele exista si vor continua sa existe", a spus Medvedev intr-un interviu. "Oamenii ii vor testa durabilitatea, este evident. Sunt sigur ca exista persoane care vor interpreta acest aranjament in propriul mod si care vor cauta cu atentie probleme. Vor face exact ce fac oamenii in politica, adica manevre politice, dar noi suntem oameni suficient de mari pentru a gestiona situatia, ne vom decurca", a subliniat presedintele Rusiei.

Medvedev nu a spus daca astfel de provocari vor veni din Kremlin, dar, in conditiile in care partidele de opozitie sunt slabe si marginalizate, luptele interne par deocamdata sa-i ofere un test important dupa preluarea puterii.

Analistii spun ca rezistenta la presedintia Medvedev este condusa de un grup de persoane de la Kremlin numite "siloviki", fosti membri KGB, ca si Putin.

Medvedev provine insa dintr-un mediu academic si al afacerilor, motiv pentru care este privit ca un intrus. Siloviki sperau ca Putin sa gaseasca un mod de a ramane in functie sau sa-l sprijine pe unul dintre ai lor ca inlocuitor la conducerea tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.