America a exportat din greseala in Taiwan componente de rachete nucleare in loc de baterii pentru elicoptere.

Eroarea s-a produs in 2006 dar a fost descoperit abia saptamana aceasta, noteaza Cotidianul. Transportul care nu trebuia sa includa materiale nucleare este privit cu ingrijorare de China, care se opune vinzarilor de armament catre Taiwan, tara pe care o considera o provincie ce-i apartine.

Adevarul adauga ca, oficialii americani s-au grabit sa asigure Beijingul ca politica Americii privind vanzarile de arme catre Taiwan nu s-a modificat.

„Politica noastra privind vanzarile de arme catre Taiwan nu s-a schimbat. Acest incident a fost numai o eroare, nu indica o schimbare de politica", a declarat Ryan Henry, adjunctul subsecretarului de stat pentru aparare.

Piesele, returnate recent dupa un an si jumatate, vor fi verificate pentru a se stabili daca s-a umblat la ele. „Dupa o prima investigare vizuala, nu avem niciun indiciu ca s-a umblat in vreun fel la aceste piese", a declarat Ryan Henry.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.