Judecatoria raionului Mesceanov din Moscova a decis marti ca nu va obliga FSB-ul - Serviciul Federal de Securitate al Rusiei - sa dezvaluie motivele pentru care jurnalistei moldovence de la publicatia moscovita News Times, Natalia Morar, i-a fost interzisa intrarea in Federatia Rusa.

Aceasta decizie este un raspuns la o plangere depusa de avocatul jurnalistei, in cadrul procesului intentat de Natalia Morar Serviciului Federal de Informatii.

"Nimic de mirare in acest sens", a declarat pentru BBC Natalia Morar, solicitata sa comenteze refuzul instantei de judecata de a cere FSB sa explice motivele pentru care jurnalistei i s-a interzis sa mai intre in Rusia.

"M-ar fi mirat daca se intampla viceversa", a spus jurnalista.

"Adica, daca ar fi satisfacut aceasta plangere a noastra si daca ar fi obligat FSB sa dezvaluie avocatului meu cauza interdictiei de a intra in Rusia sau sa explice ce actiuni ale mele au constituit un pericol pentru securitatea nationala a Federatiei Ruse."

"Este un proces "normal", luand in consideratie ca este vorba de justitia Rusiei", a mai spus Natalia Morar.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.