Michael Gorbey, in varsta de 38 de ani, a fost arestat in ianuarie in zona Capitoliului, la Washington, avand asupra sa un pistol si o sabie. Gorbey a spus la acea data politiei ca se indrepta spre Curtea Suprema, unde avea programata o audienta.

Serviciul de paza al Capitoliului a descoperit explozibilul dupa trei saptamani, cand a revenit cu un mandat de perchezitie necesar pentru a vedea continutul camionului, care se afla intr-o parcare guvernamentala.
Barbatul, originar din Virginia, risca sa fie inculpat pentru tentativa de detonare a unei bombe. El este de asemenea acuzat de producerea si transportarea unui dispozitiv explozibil cu intentia de a-l folosi impotriva unor persoane si mai multe capete de acuzare referitoare la portul de arma.

Potrivit unor documente judecatoresti, el a incercat sa fabrice o "arma de distrugere in masa, respectiv un dispozitiv explozibil capabil sa cauzeze numeroase decese sau rani grave".

Citeste si:

Potrivit Washington Post, camionul lui Gorbey, care era parcat la doua strazi de Capitol, ar fi putut provoca daune grave, daca ar fi explodat.

Politia a perchezitionat initial camionul in ianuarie, descoperind butelii de propan si fire, dar nu a considerat ca dispozitivul reprezinta un pericol imediat. Politia Capitoliului investigheaza in prezent pentru a vedea cum a fost posibil ca evaluarea genistilor sa fie atat de gresita.