Patruzeci de persoane au fost ucise si alte 200 ranite in ciocnirile din Basra, dintre fortele irakiene si membrii militiei siite, informeaza NewsIn.

"Pot confirma ca numarul persoanelor ucise este 40 si ca alte 200 au fost ranite de la inceperea ciocnirilor in cursul zilei de ieri, pana la 06.00 GMT", a informat un oficial irakian.

Victimele sunt membri ai militiei, ai fortelor de securitate, dar si civili, a precizat oficialul.
Potrivit AFP, politia confirmase ieri ca o operatiune a fost lansata luni noapte intr-un cartier al Basrei, bastion al Armatei Mehdi a liderului radical Moqtada Sadr.

Deflagratii si tiruri cu mortiera au fost auzite, iar martori oculari au semnalat o importanta desfasurare a fortelor de securitate, dupa deciderea impunerii unei restrictii de circulatie in Basra incepand de luni seara.

Militantii din Armata Mehdi preluasera poztii in punctele de acces din patru cartiere pe care le controlau in Basra, principalul centru petrolier din Irak, teatru al unei lupte pentru influenta intre diverse formatiuni siite de la retragera din decembrie a fortelor britanice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.