Hillary Clinton inventeaza povesti despre peripetiile vitejesti din vremea cand era sotie de presedinte. Totul pentru a castiga teren in fata lui Barack Obama, contracandidatul sau in alegeri. Hillary se straduieste sa ii arate lui Obama ca nu a fost doar "o prima doamna de salon", comenteaza Antena 3.

Hillary Clinton, aflata in cursa pentru investitura democrata a incercat sa-si valorifice experienta in politica externa si a declarat recent, ca in 1996 a sosit in Bosnia sub gloantele lunetistilor.

"Imi amintesc o aterizare sub gloantele lunetistilor. Se poate sa fi fost o ceremonie de primire pe aeroport, dar de fapt am mers cu capul in jos pana la masini, pentru a ajunge la baza", declarase Hillary, saptamana trecuta, potrivit NewsIn.

O ancheta a jurnalistilor a aratat totsi ca Prima doamna de atunci nu s-a confruntat cu niciun pericol la sosirea la Tuzla, chiar daca ea a sustinut contrariul. Un purtator de cuvant a declarat ca Hillary se dusese totusi "intr-o potentiala zona de lupta". "Este posibil ca la ultima discutie sa se fi exprimat gresit in ceea ce priveste iesirea sa din avion", a precizat Howard Wolfson.

Imaginile care au fost redifuzate si care dateaza de la deplasarea sa in Bosnia, in martie 1996, impreuna cu fiica Chelsea, cantareata Sheryl Crow si actorul Sinbad, contrazic declaratiile candidatei, care a spus ca a sosit in aceasta tara sub gloantele lunetistilor. Imaginile arata cum apropiatii senatoarei sunt salutati la Tuzla de responsabili surazatori si cum o fetita de 8 ani le citeste o poezie.

Echipa de campanie a rivalului Barack Obama a folosit aceste declaratii pentru a reafirma ca Hillary Clinton exagereaza deliberat experienta pe care o are in materie de afaceri externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.