La implinirea unei luni de la preluarea mandatului prezidential de catre Raul Castro, peste 150 de cubanezi dn exil s-au aflat la Havana, sositi din 43 de tari pentru a participa la reuniunea intre reprezentantii guvernului cubanez si ai emigratiei.
A fost prima reuniune de acest fel din anul 2004. Carlos Zamora , directorul Directiei pentru probleme consulare si pentru cubanezii stabiliti in strainatate din Ministerul cubanez de Externe, a anuntat participarea la reuniune a reprezentantilor comunitatilor de cubanezi din aproape toate tarile Europei, dar mai ales din Canada, Mexic si SUA. In afara inregistrarii “propunerilor pe care le-au facut compatriotii nostri”, reuniunea a avut pe agenda teme de actualitate precum terorismul si blocada comerciala americana impotriva Cubei.

Primul dialog al autoritatilor cubaneze cu emigrantii a avut loc in 1978, dar abia in anul 1994 s-a tinut o reuniune, urmata de inca trei, in 1995, mai 2004 si martie 2008. Dupa informatiile Ministerului de Externe, peste 1,3 milioane de cubanezi traiesc in strainatate (circa un milion in SUA), iar 20 la suta viziteaza Cuba in fiecare an.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.