Premierul sarb Vojislav Kostunita, a deckarat cu ocazia comemorarii a noua ani de la bombardamnetele NATO asupra Serbiei, ca scop crearea "primul stat al NATO" in lume.

"Construirea ilegala a unei uriase baze militare americane la Bondsteel si Anexa 11 a planului Ahtisaari, care stabileste NATO ca organ suprem al guvernarii in Kosovo, arata motivul pentru care a fost distrusa Serbia cu indiferenta si de ce a fost declarat in mod ilegal un stat NATO la 17 februarie", a declarat Kostunita, potrivit Ziua. Premierul demisionar a declarat ca Serbia este o tara libera si de aceea, mesajul din partea unei natiuni libere si a unei tari libere nu poate fi decat acela conform caruia Kosovo este Serbia.

Pe de alta parte Adevarul noteaza ca albanezii din Kosovo au marcat pe alt ton atacurile NATO. "Cea mai puternica alianta militara din lume s-a angajat sa apere valorile civilizatiei occidentale in Kosovo: libertatea, pacea si democratia", a declarat premierul kosovar Hashim Thaçi.

"Dupa noua ani, Kosovo este liber. A fost creat un stat independent, democratic, recunoscut international, care s-a angajat sa protejeze drepturile minoritatilor" si care si-a propus sa adere la UE si NATO, a mai spus Thaçi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.