Un proiect de lege electorala elaborat de autoritatile din Londra ar putea reforma complet sistemul de vot din Regat.
Autoritatile britanice vor sa promoveze o lege electorala menita sa creasca participarea cetatenilor la vot si sa ofere mai multa legitimitate alesilor. Potrivit cotidianului „The Guardian“, cea mai controversata prevedere se refera la introducerea votului obligatoriu pentru cetateni. La alegerile generale din 2005, doar 61% dintre oamenii cu drept de vot si-au exprimat preferintele electorale. Alarmati de acest procentaj scazut, oficialii de la Londra se gindesc sa ceara, pe viitor, prezenta obligatorie la urne.

In plus, scrutinele ar putea fi mutate in weekend, pentru a le permite cit mai multor persoane sa se prezinte la sectiile de votare. In prezent, Marea Britanie este una dintre putinele tari europene in care alegerile se desfasoara intr-o zi lucratoare. Autoritatile spun ca acest fapt ar putea fi unul dintre motivele pentru care prezenta la urne este atit de redusa.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.