Desi controleaza situatia din Tibet, Beijingul nu poate linisti populatia.
La peste o saptamana dupa demonstratiile violente din Lhasa, China l-a acuzat ieri din nou pe Dalai Lama, liderul spiritual al tibetanilor, ca vrea sa „confiste Jocurile Olimpice“ si a promis ca va infrange „clica“ acestuia. Dar, in pofida interventiei in forta a Beijingului, a 20 de ani de securitate intransigenta, a investitiilor masive si a migratiilor in masa de dupa ultima mare revolta tibetana, „acoperisul lumii“ pare din nou un loc ostil pentru chinezi.

Aproape fara exceptie, etnicii chinezi de aici declara ca si-au pierdut increderea in propaganda guvernului si ca se tem de faptul ca tibetanii vor recurge la violente impotriva Chinei. „Cred ca nu-si vor putea obtine independenta vreodata, deoarece nu sunt sprijiniti de nicio tara importanta si nu au armata“, declara patronul chinez al unui magazin din provincia Sichuan, care cuprinde si platoul tibetan. „Mai cred, de asemenea, ca nici noi nu le vom putea castiga inimile“, a adaugat el.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.