Un padurar al rezervatiei naturale din Republica Democrata Congo a fost arestat pe baza acuzatiilor ca ar fi organizat omorarea unor gorile montane rare, informeaza Green Report, potrivit BBC News.

Institutul Congolez pentru Conservare Naturii (ICCN) a raportat ca are dovezi impotriva lui Honore Mashagiro, un membru al ICCN.

Zece gorile au fost omorate in 2007 in parcul national Virunga, patrimoniul Unesco. Parcul este o regiune instabila unde rebelii si-au facut o baza. De asemenea, zona reprezinta si habitatul a mai mult de jumatate dintre ultimile 700 de gorile montate care traiesc in salbaticie.

Alti sase padurari ar putea fi interogati in legatura cu crimele si despre rolul pe care l-au avut in capturarea si macelarirea animalelor sub conducerea pretinsului vinovat Mashagiro, spune raportul.

Conservationistii au descris omorarea gorilelor ca fiind o executare, pentru ca trupurilele gorilelor au fost lasate la fata locului, unde braconierii urmau sa vanda cadavrele fie ca hrana fie ca trofee.

Mashagiro, seful sectiunii de sud a parcului Virunga a fost arestat in Goma. Conservatorii de la WildlifeDirect, care lucreaza in rezervatie, considera ca arestarea este un semn pozitiv pentru protectia vietii salbatice din Congo.

" Parcul national a avut de suferit in toata aceasta perioada de instabilitate prin care a trecut Republica Democrata Congo ", a declarat Amir Bazarbacha, manager in cadrul ICCN.

" Dupa mai bine de un deceniu macinat de razboaie civile si conflicte, ICCN a fost considerat incapabil. Arestarea arata ca ICCN si-a recapatat controlul asupra managementului si ca face eforturi sa inlature orice persona responsabila de slabirea organizatiei prin infaptuirea altor activitati ilegale ", a continuat Bazarbacha.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.