Consiliul Maghiar al Autonomiei din Bazinul Carpatic pregateste o actiune la Summit-ul NATO

Consiliul autonomiei din bazinul carpatic (KMAT), care reuneste toate organizatiile etnicilor maghiari din bazinul carpatic, va cere statelor membre NATO, cu ocazia Summitului de la Bucuresti, sa ia in consideratie sustinerea eforturilor pasnice si democratice in vederea obtinerii autonomiei, informeaza Rompres.
Noul presedinte al KMAT a fost ales eurodeputatul din partea Romaniei Laszlo Tokes, informeaza publicaia de limba engleza Budapest Times.

KMAT a mai cerut ca Uniunea Europeana sa elaboreze un sistem general de protectie a minoritatilor nationale, care sa fie sustinut de toti europarlamentarii de origine maghiara. KMAT sustine, intre altele, si cererea Consiliului National Secuiesc ca APCE (Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei) sa adopte o rezolutie in favoarea acordarii autonomiei teritoriale Tinutului Secuiesc. Laszlo Tokes a mai declarat pentru Budapest Times ca KMAT sustine eforturile UDMR pentru crearea conditiilor legale in Romania de obtinere a autonomiei.

Ministrul sarb de Externe, Vuk Jeremici, a declarat pentru postul public sarb de televiziune, ca Bulgaria, Croatia si Ungaria au fost nevoite sa recunoasca independenta Kosovo ca urmare a presiunilor internationale, relateaza Mediafax.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.