Rusia a cerut convocarea de urgenta a Consiliului Rusia-NATO, fiind ingrijorata de planurile SUA de a livra arme in Kosova.

Potrivit Cotidianul, Rusia a cerut o reuniune de urgenta a Consiliului Rusia-NATO pentru a se discuta despre autorizatia data de Statele Unite pentru livrarea de arme catre Kosovo, a informat Itar-Tass, citind trimisul Rusiei la NATO. „I-am prezentat secretarului general al NATO o propunere de organizare in regim de urgenta a unei reuniuni informale a Consiliului Rusia-NATO, pentru a se discuta planurile americanilor de livrare de armament catre Kosovo“, a spus Dmitri Rogozin, citat de agentie.

Intr-un memoriu adresat Departamentului de Stat si publicat de Casa Alba, George W. Bush arata ca statul Kosovo poate, in prezent, primi material si servicii de aparare in conditiile prevazute de legile americane, potrivit AFP.

"Informatiile privind livrarile de arme catre Pristina au aparut in momentul in care fortele internationale din Kosovo nu reusesc sa faca fata escaladarii violentelor. In aceste circumstante, este putin probabil ca livrarile de arme sa contribuie la normalizarea situatiei", a afirmat Rogozin, citat de Ziua, in opinia caruia decizia SUA este de natura sa-i inflameze deopotriva pe albanezi si pe sarbi.

Rogozin a declarat este nedumerit de faptul ca SUA vor sa combata terorismul inarmandu-i pe teroristi, explicand ca armele vizeaza formatiunea etnicilor albanezi UKC, “fosti combatanti ai Armatei de eliberare a Kosovo, care la vremea respectiva a fost recunoscuta drept o organizatie extremista, antistatala”.

Noua reuniune ordinara a Consiliului Rusia-NATO este prevazuta sa se desfasoare in cadrul summitului organizatiei de la Bucuresti, programat pentru 2-4 aprilie. Rusia, prin vocea ambasadorului sau la NATO, a insistat joi asupra desfasurarii unei reuniuni a Consiliului Rusia-NATO in regim de urgenta, inainte de termenul prevazut, la nivelul reprezentantilor permanenti ai tarilor membre ale Organizatiei Atlanticului de Nord.

"Cel mai probabil, reuniunea va avea loc la 28 martie", a indicat ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, care a afirmat ca s-a pus de acord asupra acestei date cu secretarul general al Aliantei, Jaap de Hoop Scheffer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.