Multe personalitati internationale care viziteaza Cuba nu sunt constiente de faptul ca toate miscarile sunt supravegheate, iar convorbirile telefonice ascultate, din ordinul direct al presedintelui Fidel Castro. Aceasta dezvaluire este facuta de Humberto Fontova in noul sau best-seller, "Fidel: tiranul preferat al Hollywood-ului".

Printre cei care au fost spionati de autoritatile cubaneze se numara Papa Ioan Paul al II-lea, Jack Nicholson, Steven Spielberg, Francis Ford Coppola si Robert Redford. Fontova il citeaza pe fostul spion Delfin Fernandez, a carui slujba a fost sa plaseze microfoane in camerele de hotel unde urmau sa fie cazate personalitatile. Cat despre defunctul Suveran Pontif, fostul spion isi aminteste ca, in 1988, agentii de securitate ai Vaticanului au descoperit cateva dispozitive de ascultare, dar nu si camere de luat vederi. Un scandal diplomatic a fost evitat, la vremea respectiva, la cererea Papei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.