Cancelarul german a fost aplaudat in Knesset pentru un discurs rostit cu ocazia implinirii a 60 de ani de la fondarea Israelului, considerat „un moment istoric“ in relatiile dintre cele doua tari

Cancelarul german Angela Merkel a cerut scuze Israelului pentru ororile Holocaustului si a dat asigurari ca nemtii sint „rusinati“ de cele intimplate in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Ea a facut aceste afirmatii in cadrul unui discurs rostit marti in Parlamentul de la Ierusalim.

A fost prima cuvintare tinuta vreodata de un sef de guvern de la Berlin in fata Knessetului. De obicei, o astfel de onoare se acorda cu precadere sefilor de stat. Merkel si-a inceput speech-ul cu o fraza in limba ebraica, in care a multumit autoritatilor israeliene pentru ocazia de a le vorbi parlamentarilor.
Publicitate

Gestul ei a atras aplauze furtunoase din partea auditoriului si i-a asigurat cancelarului simpatia gazdelor sale. Demnitarul de la Berlin si-a continuat apoi discursul in limba germana, fapt ce a stirnit nemultumirea unor politicIsrael, holocaust, evrei, ieni de extrema dreapta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.