Candidatul democrat la nominalizarea pentru Casa Alba, Barack Obama, a vorbit despre problema diferentelor rasiale, dupa comentariile facute de pastorul sau.

Senatorul de Illinois a declarat ca el intelege istoria urii si a furiei dintre albi si negri in America, dar Statele Unite nu-si pot permite sa ignore problemele rasiale. Barack Obama (foto) s-a referit la declaratiile facute de pastorul sau Jeremiah Wright, care a spus ca atacurile din 11 septembrie au fost ca si cind „gainile au venit acasa la cocos“, acuzind „terorismul american“ pentru tragedia intimplata in 2001.

In predicile sale controversate, Wright, membru al Bisericii Trinity Church of Christ, spunea, printre altele, ca afroamericanii trebuie sa spuna „Fie ca Dumnezeu sa blesteme America“ in loc de „Dumnezeu sa binecuvinteze America“.
Publicitate

Obama i-a reprosat pastorului sau, care i-a oficiat casatoria si i-a botezat fetele si pe care il considera ca un membru al familiei sale, ca are o viziune profund deformata a realitatii din SUA. „Greseala predicilor reverendului Wright nu e ca a vorbit despre rasism in societatea noastra, ci ca a vorbit ca si cum societatea noastra e statica, de parca nici un progres nu s-ar fi inregistrat si aceasta tara e inca irevocabil legata de un trecut tragic“, a spus Obama intr-un discurs sustinut in Philadelphia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.