Scriitorul de literatura stiintifico-fantastica Arthur C. Clarke a murit miercuri intr-un spital din Sri Lanka, la varsta de 90 de ani, informeaza NewsIn.

"Sir Arthur a murit la spitalul Apollo" de la Colobo, a anuntat secretarul sau, Rohan
de Silva.

Autor al cartii care a inspirat filmul lui Stanley Kubrick "Odiseea spatiala 2001", Clarke fusese internat de mai multe ori pentru insuficienta cardiaca incepand din decembrie.

Clarke, care prevazuse inca din 1945 progresele spectaculoase ale comunicatiilor prin satelit, a scris peste 80 de carti. Era cel mai celebru dintre rezidentii straini din Sri Lanka, unde o academie de stiinta ii poarta numele.

Un angajat al scriitorului, W. K. M. Dharmawardena, a declarat ca funeraliile vor avea loc imediat ce vor sosi membrii familiei sale, care locuiesc in Australia.

Starea de sanatate a scriitorului s-a deteriorat brusc in ultimele saptamani si acesta a fost internat in spital in urma cu patru zile.

Clarke implinise 90 de ani in 16 decembrie, exprimandu-si dorinta de pace pentru tara sa de adoptie, Sri Lanka, unde se stabilise in urma cu 50 de ani. El infiintase acolo o scoala de scafandri grav afectata de tsunami, in decembrie 2004.

Scriitorul, care isi dorea de asemenea sa obtina dovezi ale existentei extraterestrilor si pleda pentru adoptarea combustibililor mai putin daunatori pentru mediu, traia de 30 de ani intr-un scaun cu rotile, consecinta a unei poliomielite de care s-a imbolnavit in copilarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.