Vaticanul a purtat discutii secrete cu autoritatile din Arabia Saudita pentru construirea unor biserici in aceasta tara.
Arhiepiscopul Paul-Mounged El-Hashem a declarat ca discutiile vizeaza permisiunea de a construi biserici in Regatul Arabiei Saudite, dar nu se poate spune deocamdata care vor fi rezultatele. Emisarul Papei in Golf, preotul libanez El-Hashem, a precizat ca exista intre 3 si 4 milioane de crestini in Arabia Saudita, care spera sa aiba biserici in care sa se roage.

Purtatorul de cuvint al Papei Benedict al XVI-lea, parintele Federico Lombardi, spune ca, daca va fi obtinuta autorizatia de constructie a primei biserici, va fi o „victorie istorica“. Inaugurarea primei biserici crestine in Qatar, saptamina trecuta, a lasat Arabia Saudita ca ultima tara in regiune care interzice constructia lacasurilor de cult si orice forma de manifestare publica a religiei crestine.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.