Washingtonul colaboreaza cu Executivul roman in privinta ridicarii vizelor de intrare in Statele Unite pentru cetatenii romani.

Tara noastra a fost inclusa in discutiile aflate in desfasurare referitoare la noile criterii pentru includerea in programul Visa Waiver, informeaza un comunicat al ambasadei SUA la Bucuresti, citat de NewsIn.

In aceeasi privinta, ministrul de Interne, Cristian David, declara, sambata, ca o decizie in privinta eventualei semnari a unui acord bilateral cu Statele Unite pentru ridicarea vizelor, asa cum au procedat deja cateva state noi membre UE, va fi luata dupa ce se va afla rezultatul negocierilor purtate la nivelul UE cu SUA, la sfarsitul saptamanii.

In comunicatul Ambasadei SUA la Bucuresti se arata ca Guvernul american colaboreaza sustinut cu omologii de la Bucuresti in privinta renuntarii la vizele pentru cetatenii romani care vor sa calatoreasca in Statele Unite. Oficialii americani au inclus Romania in discutiile aflate in desfasurare referitoare la noile criterii pentru includerea in programul Visa Waiver, "asa cum sunt acestea stipulate in Recomandarile de implementare pentru Legea Comisiei 11 septembrie din 2007", se arata in documentul citat de NewsIn.

In prezent, reprezentanta oficiala a Romaniei din Washington lucreaza impreuna cu agentiile corespunzatoare din cadrul guvernului SUA, respectiv Departamentul pentru Securitate Nationala si Departamentul de Stat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.