De asemenea, a deconspirat ca unele din aceste arhive au fost donate unei asociatii de surdomuti pentru a fi vandute ca hartie reciclabila, relateaza "El Mundo".

Departamentul Natio­nal al Migratiilor, care este un organism public, a subliniat ca distrugerea arhivelor privitoare la liderii nazisti a avut loc in timpul regimurilor de dinaintea venirii la putere a presedintei Cristina Kirchner si a sotului ei, ex-presedintele Nestor Kirchner.

Motivul invocat pentru arderea documentelor este "lipsa de spatiu" pentru pastrarea acestora in vechile birouri pe care le-a posedat in capitala argentiniana. Responsabilii organismului spun ca au fost pastrate totusi documentele pe care criminalii de razboi le-au prezentat la debarcarea lor la Buenos Aires: Eichmann a venit cu un pasaport italian fals pe numele Riccardo Klement, la 14 iulie 1950, iar Mengele s-a prezentat drept Gregor Helmut, la sosirea cu vasul "North King", pe data de 20 iunie 1949. Ex-ofiterul SS Erich Priebke a debarcat in portul argentinian cu un pasaport leton pe numele Otto Pappe, la 14 noiembrie 1948.