Ministrul sarb pentru Kosovo Slobodan Samardzici a cerut ONU sa elibereze sarbii arestati de fortele internationale astazi, in cladirea celor doua tribunale ONU din Kosovo, ocupate vineri, a anuntat agentia Tanjug.

"Trebuie mentinuta ordinea si stabilitatea si este nevoie de cooperare. Cerem eliberarea acestor persoane si rezolvarea problemelor (...) prin acorduri si discutii", a declarat Samardzici.

Ministrul a precizat ca a discutat cu adjunctul reprezentantului special al ONU in Kosovo, Larry Rossin, duminica seara la Graceanita si ca au convenit sa nu se intreprinda nimic inainte de a merge la Mitrovita.
"Am convenit sa rezolvam problemele pasnic, dar acest acord a fost incalcat", a declarat Samardzici. Reprezentantul sarbilor a adaugat ca va merge la Kosovska Mitrovita in cursul zilei.

Membrii fortelor de ordine internationale au fost vizate de focuri de arma in nordul Mitrovita, oras divizat etnic din nordul Kosovo. Incidente violente au zguduit astazi orasul dupa ce fortele de ordine internationale au arestat 53 de persoane care ocupau cladirea in care se aflau doua tribunale ONU.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.