Membri ai politiei ONU si KFOR au inconjurat astazi, la Kosovoska Mitrovita, doua tribunale controlate inca de vineri de manifestanti sarbi, potrivit unui corespondent AFP aflat la fata locului.

Cateva sute de protestatari sarbi au preluat vineri, controlul asupra tribunalelor ONU din orasul divizat etnic Kosovska Mitrovita, din nordul Kosovo. Manifestantii au respins sambata cererea ONU de a parasi aceste cladiri

Manifestantii, care au stat in noaptea de vineri spre sambata pe culoarele acestor tribunale, au spus ca astepta rezultatul intalnirii de astazi dintre ministrul sarb pentru Kosovo, Slobodan Samardzici, si comandantul MINUK, Joachim Rucker.

Manifestantii cer ca tribunalele sa fie plasate sub autoritatea statului sarb, care nu recunoaste independenta Kosovo proclamata la 17 februarie, artata NewsIn.

Vineri, Rucker declarase ca a "ordonat politiei MINUK sa restabileasca ordinea si sa preia controlul asupra tribunalelor ONU". Totusi, nicio operatiune a politiei nu avusese loc in aceste cladiri, care se afla in partea nordica a orasului divizat etnic Kosovska Mitriovita.

Independenta Kosovo a fost rapid recunoscut de Washington si de principalele tari UE. Serbia, sustinuta de Rusia, respinge independenta, pe care o considera ilegala. Astfel, Belgradul incearca sa-si consolideze prezenta in Kosovo pentru a incuraja sarbii sa se opuna independentei acestui teritoriu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.