In urma exploziei care s-au declansat sambata la un depozit de armament din capitala albaneza Tirana, cel putin opt persoane au fost ucise si peste 240 au fost ranite.

Potrivit BBC, membrii echipelor de salvare nu au putut sa ajunga sambata seara la locul principalei deflagratii, deoarece munitia continua sa explodeze, dar si-au reluat operatiunile duminica in zori.

Potrivit estimarilor premierului albanez Sali Berisa, sapte persoane au fost ucise si alte 240 au fost ranite, dar numarul victimelor ar putea creste, deoarece alti lucratori sunt inca dati disparuti, relateaza Cotidianul.

Spitalele din zona au fost depasite de numarul ranitilor - unii cu arsuri, altii cu picioare sau miini rupte, ori cu taieturi provocate de cioburi si schije. Unele locuinte din apropierea depozitului au fost distruse in totalitate. In total, 4.000 de oameni au fost evacuati din satele din jur, unii in transportoare blindate. Explozia initiala a fost mai mica decit urmatoarele, permitind multora dintre cei 110 muncitori care se aflau in incinta depozitului in acel moment sa scape.

Realitatea informeaza ca pentru operatiunea de salvare au fot mobilizati 1500 de militari iar regiunea este supravegheata de elicoptere ale armatei.

BBC noteaza ca accidentul a avut loc in timp ce se incerca mutarea unor munitii scoase din uz - o parte din marea cantitate stransa in perioada comunista a Albaniei, din care o parte dateaza din 1945.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.