Waris Dirie, fosta ambasadoare ONU, isi justifica disparitia in Bruxelles, cautand sa implice politia belgiana, dar ascunzandu-si problemele de alcool.

Misterul in jurul disparitiei in Bruxelles a unei ambasadoare ONU a inceput sa se limpezeasca. Waris Dirie, in varsta de 43 de ani, originara din Somalia, fost manechin si una dintre protagonistele lungii serii de "James Bond girls" (a jucat alaturi de Timothy Dalton), era prezenta la Bruxelles pe 4 martie pentru o conferinta, in calitatea ei de ambasadoare ONU si femeie foarte angajata in lupta impotriva mutilarilor genitale (practicate inca asupra femeilor in multe tari musulmane din Africa).

Waris Dirie a disparut insa brusc in noaptea din ajunul conferintei, dupa ce parasise hotelul pentru a merge la o discoteca. Nelinistea a fost mare, iar politia i-a difuzat portretul. Trei zile mai tarziu, pe 7 martie, fosta actrita si mai recent ambasadoare a fost reperata plimbandu-se prin cel mai turistic loc din Bruxelles, Piata Mare (Grand Place), tinandu-se de mana cu un delincvent cunoscut politiei, care a declarat ulterior ca o intalnise intr-un bar, ca i-a oferit un pahar pe care ea l-a acceptat si ca in acel moment se pregateau sa mearga in apartamentul lui.

Spre usurarea generala, Waris Dirie le-a multumit politistilor si a explicat ca… se pierduse in Bruxelles! Ea a mai spus ca in cele trei zile si trei nopti in care disparuse n-a facut altceva decat sa-si caute hotelul, dormind prin holurile altor hoteluri, si ca in tot acest timp nu s-a hranit si a baut doar apa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.