"Am gasit cadavrul in apropiere de Mosul. Rapitorii il ingropasera", a precizat el.

Potrivit agentiei catolice de stiri SIR, rapitorii le-au spus miercuri ierarhilor catolici ca Arhiepiscopul de Mosul era foarte bolnav. Ceva mai tarziu, in decursul aceleiasi zile, ei au anuntat moartea inaltului prelat. Nu este insa clar daca el a murit din cauze naturale sau a fost ucis, noteaza BBC, citat de Ziua. In orice caz, nimeni nu si-a asumat responsabilitatea pentru moartea sa.

Arhiepiscopul a fost rapit la Mosul de persoane inarmate care au ucis trei dintre garzile sale de corp.
Papa Benedict al XVI-lea a denuntat ulterior rapirea, declarandu-se indurerat de acest eveniment care "afecteaza profund Biserica" si a cerut eliberarea arhiepiscopului, noteaza NewsIn.

"Papa este ingrijorat de scaderea numarului de credinciosi crestini din regiune", a declarat Gerard O'Connell, un corespondent al publicatiei saptamanale catolice The Tablet, potrivit Ziua.

"Cazul arhiepiscopului rapit il va face pe Papa Benedict mai hotarat ca niciodata sa sensibilizeze Casa Alba si autoritatile americane in problema exodului" crestinilor.

Potrivit unor surse din interiorul Vaticanului, citate in editia de joi a cotidianul The Washington Post, Papa Benedict al XVI-lea va incerca, intr-adevar, cu ocazia viitoarei sale vizite la Washington, sa obtina ajutorul presedintelui american George W. Bush pentru a opri exodul crestinilor din Irak.

Majoritar sunnit, orasul Mosul este capitala provinciei Ninive, una dintre cele mai periculoase din Irak, unde s-au concentrat sustinatorii al-Qaida.