Fostul premier conservator polonez Jaroslaw Kaczynski a amenintat joi cu blocarea ratificarii Tratatului de la Lisabona, convingandu-si deputatii din partid sa voteze impotriva proiectului, relateaza NewsIn.

"Daca se va decide impunerea versiunii ratificate propusa de guvern, vom fi obligati sa votam impotriva sau macar sa ne abtinem", a spus el.

Fostul premier le-a prezentat deputatilor, ieri, un proiect de amendament la rezolutia de ratificare a Tratatului si a cerut, printre altele, sa se confirme ca "Polonia va ramane un stat suveran, mai ales in ceea ce priveste deciziile legate de apartenenta sa la UE". Proiectul a fost denuntat de responsabilii coalitiei guvernamentale, dar si de opozitia de stanga, favorabili cu totii ratificarii Tratatului.

Ratificarea de catre Polonia trebuie sa fie sustinuta de majoritatea calificata de doua treimi dintre cei 460 deputati. Partidul Lege si Justitie al fostului premier si al fratelui sau Lech, presedintele Poloniei, care dispune de 166 deputati, ar putea bloca ratificarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.