Moscova se face ca nu stie nimic de planurile liderului de la Chisinau privind reglementarea conflictului transnistrean

„Propunerile presedintelui Voronin, potrivit carora Rusia este dispusa sa garanteze restabilirea integritatii teritoriale a Republicii Moldova in schimbul refuzului Chisinaului de a adera la NATO, sunt neverosimile." Cel putin asa sustin surse din cadrul Ministerului rus de Externe, pentru postul de radio „Ecoul Moscovei".

Declaratiile presedintelui moldovean au fost aspru criticate si de un influent deputat rus, care a subliniat ca ele nu reprezinta punctul de vedere al Moscovei, ci tin mai degraba de o strategie a liderului de la Chisinau. „Moldova nu ar trebui sa faca uz de mici escrocherii pentru a obtine ceea ce doreste la negocierile pentru reglementarea conflictului transnistrean", a declarat agentiei Regnum Konstantin Zatulin, deputat in Duma de Stat si director al Institutului tarilor CSI .

„Aceasta reactie ramane pe constiinta presedintelui Voronin. Nu am auzit pana acum nicio declaratie a unor oficiali rusi referitoare la acest subiect. Vom avea posibilitatea sa punem aceste intrebari in cadrul audierilor parlamentare de astazi. Dar nimic care sa semene cu ce spunea Voronin nu a fost confirmat de catre reprezentantii sau participantii la negocierile pentru reglementarea conflictului transnistrean", a mai spus Zatulin.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.