Invitarea presedintelui rus la Summit-ul NATO de la Bucuresti a declansat o vie dezbatere la Washington

Senatorul republican Richard Lugar s-a pronuntat impotriva participarii presedintelui rus Vladimir Putin la Summit-ul NATO de la Bucuresti, argumentand ca seful de la Kremlin se va folosi de acest prilej pentru a lansa noi amenintari la adresa blocului occidental. Lugar a fost contrazis de reprezentantii diplomatiei americane, ca si de secretarul general NATO.

Senatorul Lugar, care a colaborat cu Moscova la programul de distrugere, demontare si securizare a mii de ogive nucleare si alte arme de distrugere in masa, considera cel putin indoielnica invitarea de catre NATO a presedintelui rus Vladimir Putin la Summitul Aliantei Nord-Atlantice din 2-4 aprilie de la Bucuresti, relateaza Rompres.

Luand cuvantul in fata membrilor Comisiei pentru relatii externe a Senatului american, Lugar le-a amintit colegilor sai o declaratie recenta a liderului de la Kremlin, potrivit caruia Rusia isi va reorienta rachetele nucleare spre Ucraina in cazul aderarii acesteia la NATO sau a amplasarii pe teritoriul ucrainean a unor elemente ale scutului american antiracheta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.