In urma scandalului sexual in care a fost implicat, guvernatorul statuli american New York, Eliot Spitze, si-a dat demisia.

Potrivit Ziua, guvernatorul si-a anuntat demisia dupa ce New York Times a relatat luni ca guvernatorul a angajat o prostituata cu 1.000 de dolari pe ora si a fost inregistrat de autoritatile federale de cel putin sase ori, la 12 si 13 februarie, in timp ce aranja o intalnire cu aceasta la un hotel din Washington.

Supranumit seriful de pe Wall Street, pentru ca i nvestigat in mod special infractiuni de natura financiara, Eliot Spitze si-a anuntat demisia, avand-o alaturi pe sotia sa. Potrivit BBC, el nu a confirmat acuzatiile, dar a spus ca nu si-a respectat standardele pe care si le-a impus.

“De-a lungul vietii mele publice, am insistat, cred in mod corect, ca oamenii sa-si asume responsabilitatea pentru comportamentul lor, indiferent de pozitie sau de puterea pe care o au. Nu pot sa am pretentii diferite de la mine insumi. Din acest motiv, imi dau demisia din functia de guvernator”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.