Marea Britanie a interzis intrarea in tara a unui membru de frunte al partidului israelian de dreapta Likud, din cauza unor comentarii ale acestuia care incita la violenta.
Moshe Feiglin, membru al comitetului central al Likud, care a candidat in alegerile interne ale partidului sau anul trecut, a primit interdictie de a intra pe teritoriul Marii Britanii sub legislatia adoptata dupa atacurile teroriste din Londra din iulie 2005. Potrivit presei britanice, Feiglin, un oponent al acordurilor de pace de la Oslo din anii ’90, a primit explicatii din partea Ministerului de Interne de la Londra, care spuneau ca „el cauta sa-i provoace pe altii la acte criminale si ura care ar putea duce la violenta in comunitatea britanica“. Comportamentul sau, actiunile, declaratiile sale sint inacceptabile dupa atacurile din Londra, iar decizia se pare ca a venit chiar de la ministrul britanic de Interne, Jacqui Smith.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.