"Summitul NATO de la Bucuresti trebuie sa fie un succes. Este cel mai mare summit din istoria Aliantei, in conditiile in care sunt invitati 26 de sefi de stat si de guvern din tarile membre, din tarile care participa la coalitia din Afganistan, lideri ONU si ai Uniunii Europene, chiar si presedintele Rusiei, Vladimir Putin. Presa deja a subliniat importanta istorica, notand ca este prima oara cand Rusia participa la summitul NATO", subliniaza agentia rusa de presa, citata de Adevarul.

"Germania ar putea fi cauza unui esec al summitului NATO. Statele Unite si Marea Britanie incearca sa convinga Berlinul sa trimita militari si in sudul Afganistanului. Cancelarul Angela Merkel a argumentat ca armata germana nu poate fi mutata la voia intamplarii intre provinciile afgane. Mai ales ca 86 dintre germani se opun participarii efectivelor la operatiuni de lupta", subliniaza RIA Novosti, potrivit Ziua.

O alta problema ar putea-o reprezenta extinderea NATO in Balcani, in contextul in care Grecia se opune aderarii Macedoniei daca numele acestei tari nu va fi schimbat.