Trei atentate deosebit de grave produse in orasul Lahore s-au soldat cu moartea a zeci de persoane si sute de raniti.

Potrivit politiei, la ora locala 9.25, o masiana-capcana a fost detonata chiar la receptia Agentiei Federale de Investigatii, distrugand partial stabilimentul si zeci de persoane au ramas blocate sub darimaturi, relateaza Cotidianul. La doar cateva minute distanta s-a produs si cea de-a doua deflagratie care a zguduit imobilul in interior.Anchetatorii cred ca a fost vorba de un atentator-kamikaze, care s-a aruncat in aer pe unul dintre holuri.

In momentul atacului, in sediul FIA se aflau intre 200 si 300 de angajati care tocmai isi incepeau ziua de munca. O parte dintre ei au fost evacuati imediat dupa atentat. Multi au fost insa raniti si au fost transportati pe targa la spital. „A fost o scena absolut devastatoare. Cladirea are mai multe etaje, iar politia din Lahore a spus ca e complet distrusa“, a afirmat Reza Sayah, corespondentul CNN in Pakistan.

Cea de-a treia explozie s-a produs la sediul local al unei agenti de publicitae dintr-un cartier elegant din orasul Lahore, soldandu-se cu moartea a patru persoane, informeaza Adevarul.

Intr-un comunicat de presa, presedintele Pervez Musharraf a condamnat ferm atentatele, reiterand faptul ca "actele teroriste nu vor slabi determinarea guvernului de a lupta cu toate fortele impotriva acestui flagel".

Seful operatiunilor de salvare, Mia Hijaz, a declarat la BBC ca a inceput o ancheta in acest caz. "Am incheiat operatiunile de salvare. Am dus toti ranitii la spital si am evcauat mai multe cladiri."

"In acest moment, o echipa de anchetatori a preluat cazul", a spus domnul Hijaz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.