Senatorul de Illinois, Barck Obama, a refuzat propunerea fostei prime doamne a Americii de a forma o echipa care sa lupte contra candidatului republican John McCaine.

Hillary Clinton a sugerat ca senatorul de Illinois ar reprezenta un candidat puternic pentru functia de vicepresedinte intr-o echipa condusa de fosta Prima Doamna, informeaza Reuters, citat de Ziua.

"Cred ca este foarte prematur sa incepem sa vorbim despre o echipa comuna", a declarat Obama, subliniind ca el se concentreaza doar asupra victoriei in cursa interna.

Dennis Goldford, profesor de stiinte politice la Universitatea Drake din Iowa, a declarat ca "Familia Clinton se afla intr-o pozitie dificila". "Daca va castiga investitura prezidentiala, ea va avea nevoie de electoratul lui Obama. Dar trebuie sa fie atenta. Daca aceste declaratii privind candidatura lor impreuna sunt percepute drept o manevra cinica, atunci ar putea avea efectul invers scontat si i-ar putea afecta prestatia", a adaugat el.

Tom Daschle, fostul lider al grupului democrat din Senatul american, cunoscut drept unul dintre cei mai puternici sustinatori ai lui Obama, a declarat, potrivit Adevarul, ca „Ar fi pentru prima data in istorie cand o persoana aflata pe locul doi in cursa interna ar oferi protagonistului pozitia secunda"

Fostul candidat la presedintie din partea democratilor, senatorul John Kerry, sustine ca „propunerea" incearca sa sugereze electoratului american ca Obama nu este inca pregatit sa devina presedinte.

In schimb Bill Clinton crede ca „Un tandem intre Hillary si Obama ar reprezenta o forta aproape de neoprit"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.