Cantitati mici de medicamente, inclusiv antibiotice, hormoni sexuali si antispastice, au fost descoperite in apa potabila a circa 40 de milioane de americani.

Concentratia acestor medicamente in apa este insa foarte redusa, poate fi masurata doar in o parte medicamente la miliarde de parti apa, iar companiile sustin ca aceste niveluri se afla in limitele admise de siguranta.

Investigatia realizata de agentia AP timp de cinci luni releva faptul ca, pe termen lung, nefiltrarea corespunzatoare a apei are efecte asupra sanatatii oamenilor. Medicamentele ajung in apa pentru ca oamenii iau pastile si o parte din acestea se absorb in organism, o parte sint eliminate. Apa din toalete, reciclata, ajunge in riuri si lacuri, dupa care este din nou tratata inainte de a se intoarce in sistemul de apa potabila. Aceste tratamente nu inlatura insa toate urmele substantelor chimice din apa de baut.

Echipa de jurnalisti a vizitat centrele de tratare a apei, a intervievat 200 de oameni de stiinta, oficiali si profesori universitari, a analizat baze de date federale si a revazut sute de rapoarte stiintifice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.