Jean Sarkozy, fiul cel mare al presedintelui frrancez Nicolas Sarkozy, in varsta de 21 de ani, a fost ales duminica in functia de consilier general in Neuilly-sur-Seine, fostul fief al tatalui sau, Informeaza NewsIn.

Jean Sarkozy a obtinut 52% din voturi, devansandu-i pe candidatii de centru si socialist, la alegerile destinate reinnoirii partiale a adunarilor departamentelor, in aceeasi zi cu alegerile municipale. Tanarul era favorit in acest oras ancorat in dreapta politica, al carui primar a fost Nicolas Sarkozy timp de aproape 20 de ani.

Candidatura fiului presedintelui a provocat critici din partea opozitiei, care a denuntat instaurarea unei noi "monarhii ereditare".

Jean, nascut din prima casatorie a lui Sarkozy, se consacrase initial teatrului, dar pana la urma a decis sa se lanseze in politica, acolo unde tatal sau si-a inceput drumul, cand avea tot in jur de 20 de ani.

Opozitia socialista comenteaza rezultatele primului tur al alegerilor municipale, ca fiind o sanctiune a electoratului pentru modul in care Nicolas Sarkozy si-a gestionat puterea in primele sale zece luni, informeaza Ziua.

Seful Partidului Socialist, Francois Hollande, a estimat ca acest vot reprezinta un "avertisment la adresa guvernului de dreapta si a presedintelui" Sarkozy, in special pentru nerespectarea angajamentului de a spori puterea de cumparare a francezului.

Segolene Royal, ex-candidata socialista la alegerile prezidentiale, invinsa in luna mai de Nicolas Sarkozy, a evocat un "vot-sanctiune" si a lansat un apel alegatorilor de stanga sa ramana mobilizati pentru turul al doilea.

Adevarul adauga ca de alta parere este insa liderul MoDem, Francois Bayrou, care considera ca actualul vot acordat stangii reprezinta mai degraba o "atentionare a puterii" decat o adeziune acordata socialistilor. Principalele reprosuri facute de francezi liderului de la Elysee sunt lipsa de rezultate in privinta puterii de cumparare si etalarea ostentativa a vietii sale private, marcata, intr-un timp record, de un divort rasunator si o casatorie-fulger.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.