Atasatul cultural al Ambasadei bulgare la Moscova, Stoil Stoilov, a murit vineri dimineata, in capitala rusa, dupa ce a cazut de la etajul al optulea al unei cladiri apartinand misiunii diplomatice bulgare, transmit agentiile de presa ruse.
Potrivit organelor de ancheta de la Moscova, primele indicii ale acestei tragedii arata ca diplomatul bulgar s-ar fi sinucis. O echipa de anchetatori incearca sa stabileasca care au fost motivele care l-au determinat pe diplomatul bulgar sa faca acest gest.

Desprins parca dintr-un scenariu obisnuit pentru viata moscovita cu traficanti, spioni, oligarhi, mai nou incep sa cada, probabil in urma unei mici ameteli provocata de astenia de primavara, diplomati de la ferestre. In ultimii ani in Rusia au murit, accidental, un sir lung de personalitati incomode de la oameni de afaceri si bancheri la jurnalisti si politicieni. Cei care nu au murit "accidental", au fost trimisi in inchisorile siberiene unde s-au imbolnavit "accidental" de SIDA si cancer. In ultima categorie mentionata se afla fostul presedinte al Iukos, Mihail Hodorkovski, care isi executa sentinta intr-un lagar de munca din Siberia si de fostului vicepresedinte al companiei petroliere Iukos, Vasili Aleksanian care sufera de cele doua boli mentionatate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.