Isaias Carrasco, fost consilier local al Partidului Socialist, de guvernare, a fost ucis in fata sotiei si a fetitei sale in orasul Mondragon, informeaza BBC. Potrivit martorilor oculari, fostul consiler socialist a fost impuscat de mai multe ori si a decedat ulterior la spital.

Momentan nu au fost stabilite circumstantele si autorul crimei dar potrivit ziarului 'El Pais', citat de Cotidianul, politicianul Isaias Carrasco a fost impuscat in ceafa in stilul ETA.

Atacul survine cu doar doua zile inainte de scrutinul de duminica. Premierul Zapatero si liderul Partidului Popular, de opozitie, au anulat mitingurile electorale iar Parlamentul a fost convocat intr-o sesiune de urgenta.

"Liderul partidului popular, Mariano Rajoy, spune ca vinovatii de aceasta crima sunt teroristii, asasinii din ETA. Inca o data dau dovada ca ignora statul de drept si vointa majoritatii spaniolilor", a declarat Zapatero, potrivit BBC.

Adevarul adauga ca, atacul intervine dupa ce premierul socialist Jose Luis Rodriguez Zapatero, care a incercat fara succes sa negocieze un acord de pace cu ETA, este favorit in sondajele de opinie dinaintea votului de duminica.

Analistii nu pot preciza deocamdata care va fi impactul asasinatului asupra sanselor socialistilor de a castiga alegerile de duminica.