Nicaragua a intrerupt relatiile diplomatice cu Columbia, urmind exemplul Venezuelei si al Ecuadorului. Liderii statelor sud-americane se intilneau vineri in Republica Dominicana.
Liderii sud-americani urmau sa se intilneasca vineri seara in Republica Dominicana la Summitul Latino-American, ce se anunta incendiar, avind in vedere tensiunile dintre Columbia si tarile vecine, Venezuela si Ecuador. Dupa ce fortele columbiene au intreprins, in urma cu citeva zile, raiduri armate impotriva taberelor gruparii teroriste FARC din Ecuador, ucigind 20 de persoane, tarile vecine Columbiei au acuzat autoritatile de la Bogota de incalcarea suveranitatii. Atit Venezuela, cit si Ecuadorul au anuntat intreruperea relatiilor diplomatice cu Columbia si au trimis trupe la granita.

Presedintele nicaraguan Daniel Ortega a anuntat si el joi intreruperea relatiilor cu Bogota, acuzindu-l pe presedintele Alvaro Uribe de “terorism politic”. Mii de persoane au iesit pe strazile capitalei ecuadoriene Quito pentru a sustine suveranitatea statului si pacea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.