Judecatorul spaniol Baltasar Garzon a renuntat sa mai ceara extradarea a doi suspecti din Marea Britanie, deoarece acestia au fost maltratati la Guantanamo.
Spania a renuntat la cererea de extradare a doi rezidenti britanici acuzati de apartenenta la al-Qaeda din Spania, au anuntat surse judiciare spaniole, citate de Reuters. Cei doi au fost retinuti ca suspecti de terorism la baza americana Guantanamo din Cuba pina in luna decembrie, cind au fost returnati familiilor lor, in Marea Britanie. Celebrul judecator spaniol Baltasar Garzon a acceptat dovezile conform carora Jamil el-Banna si Omar Deghayes se afla intr-o conditie fizica si psihica prea proasta pentru a putea suporta un proces. Cei doi, sustinuti de avocati, au prezentat dovezi conform carora au avut de suferit in urma a ceea ce au descris ca fiind tortura si abuzuri in baza americana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.