Reprezentanti ai societatii civile si mass media din Republica Ceha au protestat vehement fata de gestul presedintelui reales al tarii, Vaclav Klaus.
Ieri, in fata parlamentului bicameral el a semnat textul juramantul prezidential cu un stilou de aur si platina a carui valoare se ridica la un million de coroane cehe (40.000 de euro).

Stiloul este un dar facut de firma Koh-i-noor Hardmuth din Ceske Budejovice, furnizorul traditional exclusiv al instrumentelor de scris pentru presedintia ceha. Anterior si curtea imperiala de la Viena (inainte de primul razboi mondial, Cehia facea parte din Imperiul Austro-Ungar) , folosea stilourile acestei firme. Klaus a preluat personal in castelul Hrad noul stilou. Acesta este facut din platina si aur de 18 carate. Firma va mai confectiona inca 10 astfel de stilouri, marca Hardtmuth, in exclusivitate pentru folosul presedintelui sau presedintilor Republicii Cehe.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.