Autoritatile chineze au anuntat vineri ca vor impune restrictii mai dure artistilor straini dupa ce starul pop Bjork a sustinut un concert la Shanghai pentru sustinerea independentei Tibetului, potrivit NewsIn.

"Vom inaspri controalele asupra artistilor straini care canta in China pentru a preveni cazuri similare in viitor", a spus Ministerul Culturii intr-o declaratie de presa postata pe site-ul sau. "Nu vom tolera niciodata vreo incercare de a separa Tibetul de China si nu vom mai primi artisti care incearca sa faca asta".

Un clip de pe site-ul YouTube demonstreaza ca artista si-a incheiat concertul din China duminica trecuta cu piesa "Declare Independence", in timpul careia a strigat "Tibet" de mai multe ori.

China comunista controleaza Tibetul din 1951, dupa ce a trimis trupe pentru a elibera oficial regiunea budista un an inainte.

"Anumiti artisti au transformat deliberat un show comercial intr-o reprezentatie politica, care nu numai ca a incalcat legea chineza, dar i-a si jignit pe chinezi", potrivit declaratiei Ministerului Culturii.

Un purtator de cuvant al ministerului a spus ca Bjork va fi trecuta pe lista neagra daca va mai sustine concerte pentru a sustine Tibetul.

"Daca Bjork va continua sa se comporte asa si pe viitor, s-ar putea sa ne gandim sa nu-i mai permitem sa cante in China", a spus purtatorul de cuvant pentru AFP.
Bjork a mai cantat pentru a sustine independenta Tibetului intr-un concert din San Francisco, in 1996. Ea face parte dintr-un grup de celebritati, printre care se numara si Richard Gere, care si-a aratat sustinerea pentru independenta Tibetului, arata NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.