Presedintele venezuelean, Hugo Chavez, l-a primit pe omologul sau ecuadorian, Rafael Correa, langa portretul eroului Americii Latine, Simon Bolivar

Gherilele marxiste Farc au dinamitat cel putin sapte tronsoane ale oleoductului care leaga Ecuadorul de Columbia, analistii considerand aceasta actiune drept un atentat terorist. in acest timp, presedintele venezuelean, Hugo Chavez, si omologul sau ecuadorian, Rafael Correa, au lansat noi atacuri la adresa Columbiei.

Gherilele comuniste Farc au trecut intr-o noua faza in lupta impotriva regimului de la Bogota, odata cu dinamitarea a cel putin sapte tronsoane ale oleoductului Trasandino, ce leaga Ecuadorul de Columbia. Atacul a avut loc pe teritoriul Columbiei, in sud-vestul tarii. Bogota a anuntat ca lucrarile pentru repararea conductei vor dura cel putin trei zile. Prin Trasandino se puteau transporta, in conditii normale, aproximativ 100.000 de barili de petrol pe zi. Oleoductul este detinut de compania columbiana Ecopetrol.

Autoritatile columbiene cred ca dinamitarea oleoductului poate fi considerata un act de represalii dupa uciderea numarului doi al Fortelor Armate Revolutionare din Columbia, Raul Reyes. Acesta a fost ucis pe teritoriul ecuadorian de armata columbiana, in cadrul unui raid ce a vizat pozitiile ocupate de rebelii marxisti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.