Pe insula anglo-normanda Jersey continua perchezitiile la fostul orfelinat din Haute de la Garenne, in cadrul vastei anchete privind torturile si abuzurile sexuale comise din anii 1950 pana la finele anilor 1980 asupra tinerilor internati.

De la inceperea anchetei, in noiembrie trecut, anchetatorii au recenzat circa 160 de victime prezumtive.

La sfarsitul saptamanii trecute, pe insula a venit o echipa de 12 specialisti in sapaturi arheologice si se estimeaza ca cercetarile vor continua cateva saptamani.

La o saptamana dupa descoperirea unui craniu de copil in acest vechi orfelinat, anchetatorii incearca sa dezlege misterul mai multor camere secrete si zidite, unde, timp de decenii, s-ar fi comis sistematic torturi asupra orfanilor internati acolo. Adjunctul sefului politiei locale, Lenny Harper, anunta ca au fost facute "descoperiri importante" intr-o pivnita secreta care nu figureaza pe planurile oficiale ale cladirii. Intre timp, a fost descoperita o a doua camera subterana si martorii evoca o a treia.Vechiul orfelinat a fost transformat in adapost pentru copiii in dificultate pana in 1986, iar din 2004 a devenit hotel pentru tineret.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.