Socialistii din Parlamentul European il acuza pe seful Executivului UE ca s-a rupt de realitate
Liderul grupului socialist din PE Martin Schulz a transmis o scrisoare deschisa sefilor de stat si de guvern din UE in care denunta esecul de a actiona al presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pe care il acuza ca si-a "bagat capul in nisip" in ceea ce priveste problemele UE, transmite Mediafax.

Speculand situatia politica actuala, grupul socialist din PE a cerut liderilor de stat si de guvern din Uniunea Europeana sa militeze pentru actiune in cinci domenii cheie. "Presedintele Comisiei Europene continua sa ignore apelurile parlamentare spre actiune specifica", se afirma in scrisoarea lui Schulz. "Presedintele Comisiei si-a bagat capul in nisip. Ii revine asadar Consiliului European rolul de a arata cetatenilor ca UE are in vedere grijile acestora, inclusiv problemele economiei reale si nesiguranta de zi cu zi. Facem un apel la dumneavoastra sa luati o actiune convingatoare in aceste domenii si sa va asigurati ca presedintele Comisiei Europene raspunde pe deplin la dorintele reprezentantilor alesi ai cetatenilor nostri", scrie Schulz.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.